POTOK VUGER

Potok Vuger tvori mreža manjih pritoka koji se spuštaju s obronaka Medvednice. Svojim tokom prolazi kroz sam centar Sesveta te se naposlijetku ulijeva u Savu. Same Sesvete formiraju se kao longitudinalno naselje, duž željeznice koja je s vremenom postala vrlo izražena prostorna barijera kao i Slavonska avenija na jugu. Uz takve izražene horizontalne prostorne barijere, potok Vuger vrlo je značajan kao potencijal za ostvarenje komunikacija u smjeru sjever-jug, a samim time i za spajanje Medvednice i Save. Kao podloga za ovaj laboratorij, odabran je prostor između rasadnika Hrvatskih šuma sjeverno od centra Sesveta i rijeke Save, primarno jer se na tom dijelu očituju tri karaktera potoka; urbani, industrijsko-gospodraski te urbano-ruralni.

Sudionici: Katarina Adulmar, Rea Badanjak, Lara Ćuk, Antonia Čubelić, Gabrijela Hercigonja, Lovro Kolarić, Bruno Krehula, Aurora Mihatov, Lara Spajić

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.