MAPIRANJE

Promatranjem prostora izdvojeni su najbitniji prostorni problemi, a to su: ili nepostojanje ili diskontinuitet staze, neadekvatna širina i nesigurnost kao i željeznička pruga koja djeluje kao prepreka u prostoru. Budući da se smještaj biciklističke magistrale predviđa uz željezničku prugu, a glavna prostorna karakteristika željezničke pruge jest da dijeli grad Zagreb na dva dijela: sjeverni i južni pa stoga djeluje kao granica između kvartova. Suprotno tome da preuzme glavnu prostornu karakteristu željezničke pruge biciklistička magistrala bi trebala djelovati kao vezivno tkivo između kvartova.

slika 1: upoznavanje sa prostorom

BROWNFIELD PODRUČJA

Brownfield – u urbanističkom planiranju, brownfield zemljište je svako prethodno razvijeno zemljište (koje se najčešće koristilo u industrijske ili komercijalne svrhe)  koje se trenutno ne koristi i koje bi moglo biti potencijalno zagađeno.

Vrlo važne točke u prostoru su brownfieldi koji se također protežu uzduž željezničke pruge. Budući da je prostor unutar grada ograničen (što znači da je vrlo vrijedan) obnavljanjem i povezivanjem ovih napuštenih mjesta koja predstavljaju veliki prostorni potencijal sa planiranom biciklističkom stazom, grad će u konačnici dobiti potpuno novi izgled, a time i vrijednost.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.