SUDJELOVANJE JAVNOSTI

Sudjelovanje javnosti može se provesti putem javnih rasprava, tribina, okruglih stolova, anketa, intervjua, razgovora i različitim radionicama. Važan je korak u početku osvijestiti ljude o promjenama koje se događaju u njihovom prostoru i privući ih da daju svoje mišljenje kako bi se formirala što kvalitetnija slika budućeg razvoja prostora. Do sada sudjelovanje javnosti na ovom projektu provelo se putem nekoliko anketa od kojih smo analizirali sljedeće:

  1. Percepcije biciklističkog prometa na području Zagreba: razlike u odnosu na dob, rod i članstvo u udruzi Sindikat biciklista /Sindik, Halgota, Kirac, Šarić, Gregović (2013.)
  2. Uređenje dijela intermodalnog čvorišta namijenjenog biciklističkom prometu i integriranje prometno-funkcionalnih i društvenih sadržaja u Sesvetama /Marijo Spajić (2014.)

Važni zaključci iz obje ankete su:

  • postojeći elementi biciklističkih staza su krajnje nezadovoljavajući
  • važnost potrebe da biciklistički promet (zajedno sa pješačkim i javnim prometom) postane dominantan u gradu
  • naglašava se važnost poticanja gradske vlasti na promicanje biciklizma i upostavljanje više razine prometne kulture u gradu

Sljedeći oblici sudjelovanja javnosti planirani su za zimu i proljeće iduće (2022.) godine

  • Biciklistička ruta
  • Radionica
  • Online anketa

Uskoro pročitajte više o ovim radionicama na koje će te i Vi moći doći i izraziti svoje mišljenje, želje i vizije vezane za projekt.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.