O PROJEKTU

Learning Landscapes 'LeLa' projekt gradi na ideji da je lokalni krajobraz mjesto na kojem gradske zajednice i korisnici prostora stvaraju viziju za budućnost kroz procese demokracije i uključivosti. Zajedno sa partnerima u Slovačkoj, Nizozemskoj i Poljskoj kroz brojne radionice, predavanja, okrugle stolove, mapiranja aktivnosti, terenske obilaske područja definiranih projektom i interaktivnim platformama nastojat će se otvoriti akademska zajednica i povezati sa lokalnim korisnicima prostora i drugim ciljnim skupinama, aktivno oblikovati procese znanja i vrijednosti krajobraza, utjecati na uvriježena razmišljanja kritičkim promišljanjem i propitivanjem kompeticija, istraživati veze društvenog kapitala, suradnje i inovacija. U projekt će biti uključeni studenti, buduća generacija europskih planera i projektanata, kroz procese inkluzivnog učenja. Stvoriti i dijeliti znanje dokumentiranjem metodologije učenja kroz krajobraz kao otvorenog obrazovnog resursa. U sklopu projekta planirana je provedba dva multiplikacijska događaja ugrađena u Krajobrazni forum u Gdanjsku (2021) i prateći događaj foruma u Zagrebu 2022.

Learning Landscapes 'LeLa' projekt rezultirat će; izradom priručnika o procesu uključivog učenja o krajobrazu, njegovoj metodologiji te o procesu razvoja edukatora, izradom tri interaktivne web platforme koje dokumentiraju proces učenja krajobraza na svakoj lokaciji definiranim projektom i olakšavaju njegove daljnje aktivnosti u međusektorskom i interdisciplinarnom partnerstvu: Mrežni laboratoriji za učenje krajolika (Learning Landscapes Online Labs), znatan razvoj kapaciteta i vještina među temeljnim ciljnim skupinama projekta LeLa, koji će biti prenosivi na drugu europsku publiku i buduće lokacije foruma; sustav za prepoznavanje angažmana osoblja, studenata i partnera iz civilnog društva te lokalnog društva u procesu učenja u obliku ECTS-a (studenti), priznanja o razvoju osoblja (osoblje) i 'certifikata civilnog društva' koji prepoznaju građanski angažman u ime akademske zajednice, priznanje za mlade putem YouthPass-a ili slično.

We built on the idea that the local landscape is the actual forum for democratic community visioning.

DEMOCRACY + COMMUNITY + LANDSCAPE = LEARNING LANDSCAPES

 

Službena web stranica projekta: Learning Landscapes (LeLa)

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.