SUDJELOVANJE JAVNOSTI

Tijekom provedbe procesa dizajna i planiranja potrebno je inzistirati na sudjelovanju javnosti kako bi se ostvarila uspješnija i kvalitetnija rješenja. Dosad je naš tim u dva navrata postigao takav odnos, putem senzornih šetnji i provedbe prototip metode sakupljanja uspomena “Sava memory vault”
Članovi tima odradili su pet senzornih šetnji sa stanovnicima okolnih naselja i pomoću povratnih informacija izradili prototip metodu skupljanja uspomena. 
U drugoj fazi skupljanja pozitivnih i negativnih uspomena razgovaralo se s petnaest sudionika koji su zauzvrat dobili poklon biljku. 
Glavno istraživačko pitanje: Kako ponovno približiti zajednicu rijeci i kako rijeku vratiti zajednici?

Prototipom se istraživala emocionalna povezanost ljudi s rijekom Savom putem dva jednostavna pitanja

Recite nam jednu pozitivnu uspomenu koju ste stvorili na područje rijeke Save?
Recite nam negativnu uspomenu koju ste stvorili na područje rijeke Save?

Ispitivanje je namijenjeno svim stanovnicima grada Zagreba te se provodilo na rubnim dijelovima rijeke Save kako bi se osnažio odnos članova tipa i cjelokupne zajednice.
Glavni cilj:procijeniti utjecaj koji Sava ima na okolnu zajednicu i koja iskustva ostaju najznačajnija u ljudskom sjećanju

Slika 1:Glavne istaknute pozitivne i negativne uspomene

 

Slika 2:Karta sakupljenih uspomena  

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.