VIZIJA

Da bismo formirali jasnu i realnu viziju prvo je bilo potrebno doći do nekoliko glavnih ciljeva koje želimo postići u prostoru:

  • Stvoriti brzu, ali sigurnu biciklističku stazu na koju se nadovezuju javni sadržaji koji potenciraju socijalnu interakciju i društvena okupljanja: različiti tematski parkovi, sportski tereni, šetnice, trgovi i slično.
  • Vrlo je bitno da to bude zanimljiv prostor namjenjen svima i gdje će se svi osjećati sigurno i pozvano.
  • Uključiti zajednice u prostorno planiranje i procese donošenja odluka organiziranjem interdisciplinarnih radionica sa stručnjacima i neformalnih okupljanja između različitih zajednica radi poticanja socijalne interakcije i rasprava.
  • Veliki fokus je stavljen na integraciju planirane biciklističke staze sa cijelim gradom, što onda znači da je potrebno razviti mrežu biciklističkih staza kroz cijeli grad.

 

Vizija je da biciklistička magistrala jednog dana bude žila kukavica unutar gradova koje spaja.

Cycleway - A place of connection

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.