Najava radionice: Javni prostor - javna stvar

Biti učenik, student, zaposlenik ili umirovljenik danas u vrijeme klimatskih i prostornih kriza te izazova 21. st., prostor (pogotovo onaj javni) postaje od iznimne važnosti u cilju stvaranja održivih i samodostatnih zajednica za budućnost, bilo akademskih, urbanih, ruralnih ili lokalnih. 

Learning Landscapes 'LeLa' projekt gradi se na ideji da je lokalni krajobraz mjesto na kojem gradske zajednice i njeni članovi stvaraju viziju prostora za budućnost demokratičnijim procesima i uključivosti u izradi te realizacije planerskih projekata. U sklopu toga projekta, kako bi se gradske zajednice i korisnici uključili u sam proces planiranja, organizirane su dvije radionice u suradnji s mjesnim odborima. Ove dvije radionice imaju za cilj upoznati stanovništvo s osnovama rada odbora te razlučiti kako nam ti oblici mjesne samouprave mogu pomoći u ostvarenju naših ciljeva.

Prva radionica ima za cilj zajedničkim radom sudionika, stručnjaka i predstavnika mjesnih odbora doći do ideja za mogući projekt prenamjene koridora potoka Vuger južno od pruge do rijeke Save.

Tijekom druge radionice proučiti će se proces izrade i donošenja projekta na primjeru šetnice uz potok Vuger. Radionica će se provoditi kroz interaktivnu šetnju i zajedničku raspravu s predstavnicima mjesnih odbora o kompletnom procesu projekta.  

Radionicama se želi postići veća participacija lokalnog stanovništva, bolja komunikacija sa stručnjacima i efektivan uzajaman rad.

Prva radionica kreće u subotu, 25. rujna u 11 h, u prostoru Udruge Zelene i plave Sesvete, Kelekova 2. Tjedan dana kasnije, 2. listopada u 11 h, održati će se druga radionica, ovaj put na otvorenom, prolazeći šetnicom uz potok Vuger.

Svatko tko je zainteresiran uključiti se u rasprave i procese planiranja promjena u svom gradu može se prijaviti putem poveznice te ispuniti prijavnicu. 

Veselimo se Vašem dolasku!

Za više informacija obratite nam se putem maila: krajobrazni.laboratorij@gmail.com

Plakat

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.