U subotu, 9 travnja, studenti su na Trnjanskoj Savici postavili prototip u obliku prostorne instalacije. Eksperiment je proveden u sklopu otvorenja izložbe studentskih radova Udruge Studenata Krajobrazne Arhitekture (USKA). Odabir lokacije proizašao je iz suradnje s lokalnim mjesnim odborom povodom koje je ustanovljeno da je prostorom južnog stambenog platoa nekoć tekao rukavac rijeke Save.

Instalacija je zamišljena kao niz pregrada i orijentira koji bi, prateći nekadašnji tok rukavca, usmjeravali stanovnike prema krajnjoj točki - prostoru mjesnog odbora - gdje im se pruža prilika da pismeno ili likovno izraze svoju viziju rijeke.

postavljanje instalacije

dječja igra

Zbog nepovoljnog vremena, građani nisu dobili priliku izraziti svoje želje u vezi Save, no prototip je uspješno privukao pozornost prolaznika čime se pokazao kao uspješna atrakcija.

prolaznici oko prototipa

Sama instalacija izvedena je od recikliranih materijala: na plastičnim trakama razapetim između rasvjetnih stupova pričvršćene su riječne travke izvedene od zelenih vreća za krumpir te fotografije povijesnih prikaza života na rijeci Savi.

detaljni prikaz prototipa

detalj prototipa na vjetru

 

Autori prototipa: Andrija Rudak i Adriana Šišul

Pomoć pri izradi i izvedbi: Antonia Čubelić, Kristina Komšo i Bruno Krehula

Izrada karata: Kristina Komšo

Autor fotografija: Adriana Šišul

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.